Witam mam do was pytanie a mianowicie
Gdy wybieram siec w Wi-Fi to wyskakuje mi taki komunikat "Nie można połączyć z siecią"
Prosiłbym was o porade wiem ze trzeba tez jakos skonfigurowac internet w Ustawieniach w tym tez jednak jestem "zielony"
Ja nic nie konfigurowałem... Telefon wyłapał sygnał z mojego routera, tylko wystarczyło wpisać hasło... Myślę, że to nie błąd ustawień komórkowych. Może nie ma zasięgu do odbiornika...[?]
Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 20 Diamenty: 0 Poziom konta: 0 Skąd: Z Nienacka
Wysłany: 2010-07-18, 17:14
00
Wybierz powód:
Brak hasła
Brak parta
Błędy CRC
Błędny opis
Fake
Trojan
close
a nie da się tego jakoś przestawić że by nie korzystało przez siec tylko przez Wi-fi? ja tego nie rozumiem. po co wi-fi skoro i tak trzeba przez siec korzystać
Da sie przez wi-fi kozystac. Ja np. mam w domu liveboxa i na telefonem sie lącze przez wi-fi z lvieboxem.
Wystarczy odpowiednio skonfigurować.
A tutaj masz odpowiedz:
Cytat:
menu > ustawienia > łączność > ustaw.internetowe > tworzysz nowe konto PS , nazwa punktu dostepu wifi reszta bez zmian zezwól na połaczenia lokalne dajesz tak i dajesz zapisz potem wybierasz łącz używając wcześniej utworzone konto czyli wifi i łączysz się z routerem,
#topic
A co do Ciebie ja z liveboxem miałem tak ze musiałem w konfiguracji wpisać mój Adres Mac telefonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum